Съставки:
Една пръчка сладък италиански колбас - около половин килограм.
Около 1,2 кг. смяно постно говеждо месо
Две чаши прясно смлян лук
2 скилидки счукан чесън,
800 гр. Смлени домати
120 гр. доматено пюре
200 гр. доматен сос от консерва
2 чаши вода
2 супени лъжици бяла захар
1 1/2 супени лъжици изсушени листа от босилек
2 чаени лъжички семена от копър
1 чаена лъжичка италиански подправки
1 супена лъжица сол
4 чаени лъжички смлян черен пипер
4 супени лъжици нарязан пресен магданоз
12 броя кори за лазаня
16 гр. сирене рикота
1 яйце
2 чаени лъжички сол
Около 1300 кг.сирене моцарела - нарязано
4 чаши настърган пармезан
Начин на приготовление:
Начин на приготовление:
В тиган задушете колбасите, каймата, лукът и чесънът, докато добре покафенеят. Добавете смлените
домати, доматеното пюре, доматен сос, както и вода. Сложете захар, босилек,
копър, италиански подправки, 1 супена лъжица сол, черен пипер и 2 с.л.
магданоз. Оставете да къкри с капак за около 1 1/2 час, като разбърквайте от
време на време.
Сложете една голяма тенджера с леко подсолена вода да заври.
Поставете корите за лазаня във врящата
вода за 8 до 10 минути. След това изплакнете със студена вода. В купа смесете
сиренето рикота с яйце, останалия
магданоз и лъжичка сол.
Загрейте фурната до 190 градуса С.
В дъното на тава изсипете
каймата. След това сложете 6 кори надлъжно. Залейте с
половината от сместа от сирене рикота. Настъргайте от сиренето Моцарела на филийки. Смесете 1 1/2 чаши от соса с месото сос с моцарелата и
поръсете с 1/4 чаша сирене пармезан. Повторете слоевете, като отгоре поръсете с останалата моцарела и
пармезан.
Покрийте с фолио, за да се предотврати залепване и се
уверете, че фолиото не докосва сиренето.
Пече се в предварително загрята фурна за 25 минути. Махнете
фолиото и печете още 25 минути. Охладете за 15 минути преди сервиране.
0 коментара:
Публикуване на коментар